iPhone Karanlık Mod Nedir ?

iphone-karanlık-mod-nedir
iphone-karanlık-mod-nedir
iOS 13 en yeni özelliklerinden biri olan DARK MODE yani Karanlık Mod herkesin ilgisini seçmektedir. Uzun zamandır üzerinde çalıştıkları karanlık modu bugün sizler için inceledik. iPhone kullanıcıları olarak bize avantajları ve dezavantajlarını görmek için Karanlık Modu'nu yakından inceledik.

Karanlık Mod Nedir ?

Karanlık mod bildiğiniz üzere gece iphone veya iPad'imizi kullanırken gözlerimizin yorulmamasını sağlayan uygulamadır. YouTube Ve Twitter uygulamaları içinde karanlık mod bulunmaktadır. Ayarlar kısmından Karanlık Mod aktifleştirebilirsiniz. Ama Bir çok uygulamada Karanlık Mode Bulunmamaktadır. Bu yüzden Apple Karanlık Mod uygulamasını geliştirerek Bütün Uygulamalara yaymaya Çalışıyor.

Özetle;

Geceleri iPhone veya iPad'imizi kullanırken gözlerimizin yorulmaması için Beyaz sayfaları otomatik olarak siyah fon rengine dönüşecek. Böylelikle hem gözlerimiz yorulmamış olacak hemde Şarj ömrümüzü uzatmış olacağız.

Karanlık Mod Nasıl Açılır ?

iPhone veya iPad'imizden karanlık modu açmak çok kolay yapmanız gereken  Kontrol merkezine girmek.
karanlık-mod-nasil-acilir
karanlık-mod-nasil-acilir
Ekran parlaklık kısmına girdiğinizde üstüne basılı tutmanız yeterli olacaktır. 2. resimde olduğu gibi karşınıza bu ekran gelecektir ve sol alt köşede bulunan ikona tıklamanız yeterlidir. Karanlık Modu devre dışı bırakmak için aynı şeyleri tekrar ediniz.

Ayarlar Sekmesinden Karanlık Mod Nasıl Açılır ?

Karanlık Modu ayarlar sekmesinden'de açabilirsiniz. Yapmanız gerekenler çok Basit.
  1. Ayarlara Giriniz
  2. Ekran ve Parlaklık Bölümüne Giriniz.
  3. En üste karanlık mod ikonuna tıklayınız. Artık Karanlık Modunuz Aktif.
ayarlar-sekmesinden-karanlık-mode-nasıl-acılır
Ayarlar sekmesinden Karanlık mod otomatik olarak ayarlayabilirsiniz.
Örneğin Sabah 7 de kapansın Akşam saat 21:00 açılsın diye komut girebilirsiniz. Bu şekilde her seferinde uğraşmak zorunda kalmazsınız. 
0