iPhone Video Çökme Hatasi

iPhone Video Çökme Hatasi

IPhone-Video-Çökme-Hatasi

iOS, güvenliği için tanınmış ve Apple'ın geçilemeyen bir işletim sistemi yaratmaya çalıştığı biliniyor. Çoğu kez bu doğruysa da, Apple gibi bir şirket dahi yazılımdaki bir hataya kapı aralayabilir. Bu haşereler genelde zararsızdır, ancak iPhone'unuzu veya iPad'inizi kilitleyecektir - bazıları direnmek için cazip olan bir öneri. En son, telefonunuzu izlerken çarpacak bir video, ancak kurbanın düşmesinden nasıl kaçınırsınız ve telefonunuz donmuş olsaydı ne yapabilirim? İhtiyacınız olan yardımı aldık, hemen burada.

IPhone'un çökmekte olduğu video nedir ve neden iPhone'umun çökmesine neden olacak?

Video hata, iOS kullanıcıları için geçici meselelere kapı aralayan bir dizi iOS hatasında en sonuncusu, bazıları arkadaşlarını, ailelerini ve internette buna karşı koyabilecek kadar bahtlı olanları şaklamak için kullanıyor. Alınca iPhone'u çökertecek olan kısa iletisi anımsıyor musunuz? Meseleler elbette rahatsız edicidir, ancak aletinize kalıcı zarar gelmemelidir. Peki son hata nedir ve iPhone'da neden bu tesire sahip?

Rastgele bir iOS aletinde Safari'de belli bir .mp4 video oynatmaya çalışan rastgele birinin aletin yavaşlamasına ve nihayetinde tamamiyle dondurulmasına kapı aralayacağı izah etti. Aşağıdaki videoda görebileceğiniz gibi, videoyu Apple'ın düşünülen web tarayıcısında izlemek iOS'un aşırı yüklenmesine ve giderek kullanılamamasına kapı aralayacaktır.


Kötü haber şu ki, neden imkansız% 100 emin değil ki en olası nedeni video dosyasının, IOS'un nasıl işleneceğinden emin olmadığı bir hafıza sızıntısı ile bozulmuş olması. Diğer kuramlar arasında, videonun dosyanın nihayetinde tanımlanmış bir boyutu olmayan ek bir yapıya sahip olduğu ve bunun yalnızca h.260 video codec bileşenleri konusunda bir mesele olduğu iddiası bulunuyor.

Mesele, hata çok nadir olduğu için, iOS'un değişik sürümlerini etkiliyor. Aslında bu hata, en çok acı çeken iOS 10.2 beta 2'yi çalıştıran tüm iPhone'ları iOS 5 veya üstünü çalıştıran rastgele bir iPhone'ı etkileyecektir. Telefonun kendisi kapanmayacak olmasına karşın, beta'yı çalıştıranlar, kapatma işlemi esnasında ekseriyetle görüntülenen dönen tekerlekle karşılanacak.

iPhone'un video çökmesini önlemek ve telefonunuzun çökmesi durumunda ne yapmanız gerekir?

Videoyu kurban ederseniz iPhone'unuz çöktü - endişelenmeyin, zira kolay bir düzeltme mevcut. Çözüm? Hane ve Güç düğmelerini aynı anda basılı tutarak iPhone'unuzu yine başlatmaya zorlayın (veya bu arada bilinir olduğu gibi yumuşak yeniden başlatma). Bir iPhone 7 ve 7 Plus'ı yeniden başlatma işlemi, yazılım etkin Hane düğmesi sebebiyle biraz farklıdır ve kullanıcıları, aleti yeniden başlatmak için aynı anda Güç ve Ses Kapatma düğmelerini basılı tutmalarını gerektirir.

Ancak, Apple bu güvenlik açığının düzeltilmesi için gayret sarf ederken, bu şakaya nasıl kurban gitsin? Çoğu kullanıcı, videoların vk (dot) com ve testtrial.site90 (nokta) ağlarından geldiğini bildirmesine karşın, bunu yapmaktan kaçınmak için yapabileceğiniz çok şey yok, ne yazık ki. Doğruysa, arkadaşlarınızın sizi bu özelliği ya URL'de alan isimi gönderen irtibatları tıklamamaları kadar kolay olmalı.

İyi haber şu ki, iOS aletinizde rastgele bir kalıcı hasar bırakmayacak gibi görünüyor ve yeniden başlatıldıktan sonra normale dönmesi gerekir. Kuşkusuz Apple bir düzeltme eki üzerinde şu an çalışacak ve önümüzdeki günlerde bir OTA aktüellemesi aracılığıyla teslim edilmesi gerekecek. Apple aktüellemeyi bıraktıktan sonra, iPhone'unuzu iOS'un en yeni sürümüne aktüellemeniz yeterlidir; videoyu Safari'de oynatsanız dahi artık mesele yaşamamanız gerekir.

0