Yurt Dışından Gelen iPhone Cihazlara Pasaport Kaydı işletme Yapmak

Yurt Dışından Gelen iPhone Cihaza Pasaport Kaydı Yapma

Yurt dışından gelen bir telefonu buna iPhone cihazları da dahil pasaport kaydı yaptırmak o kadar da kolay değildir.Sizlere basit anlaşılır ve kısa bir biçimde nasıl kayıt ve işletme yapılır bundan bahsedeceğim.

Yurt Dışından Gelen iPhone Cihazların Kullanmak için Gerekli olanlar.

Cihazları kullanabilmeniz için ilk olarak iMei kaydı için son 2 ay içinde giriş yapılmış pasaportunuzun olması gerekiyor.Kaydı yaptırdıktan sonra yani iMei kaydında size bir iMei numarası verilmektedir.Bu numara ile  Maliye'ye gidip , devletin aldığı 100 TL vergiyi ödemeniz gereklidir.Ödemenizi yaptıktan sonra sizlere bir makbuz verilir.Bu makbuzu aldıktan sonra en yakın bir yetkili bayi'ye gitmeniz gerekiyor.Bu bayiler Avea , Turkcell gibi olabilir.Belli bir ücret karşılığı 20-50 TL arası bir miktara sizin kayıt işlemeniz tamamlanır.Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra telefonunuz açılacak ve kullanmaya başlayabileceksiniz.

iPhone 6 pasaport kaydı

Makbuz sonrası Bayiye giderken lazım olan kayıt  için gerekli olanlar.

Üst tarafta anlattığım kayıt işlemi için özetle gerekli olan evraklar şunlardır ;
  • Kimlik lazım olacaktır.
  • En önemli gerekli olan ise zor bulunan 2 ay içinde giriş yapılmış pasaport şarttır.
  • Maliye'ye ödenen 100 TL karşılığında aldığınız makbuz'da önemlidir.
  • Her hangi bir sim kartınız olması gerekiyor.
Dikkat edilmesi gereken bir hususta , aldığınız iMei numaranızı birden fazla kontrol ediniz. iPhone 6S ve diğer tüm model iPhone marka telefonları bu işlemleri yaparak , pasaport kaydı yaparak işletebilirsiniz.Kafanıza takılan soru ve sorunlar var ise yorum yoluyla bizle paylaşabilirsiniz.Sorularınız en kısa sürede kesinlikle yanıtlanır.
#iPhone Donma Sorunu
Hayatımda gordugum en sacma ve en gereksiz olay. Devlet kacakciligin bedelini yine milletten cıkarıyor hemde yuzlerce TL para odeyerek 1 telefon kayıt ediliyor. Yazık cok yazık
bayiye gidip fazladan para ödemeyin e-devlet üzerinden kendiniz yapın işlemleri.
önce ziraat bankasına ödeme yapıyorsunuz sonra e-devlet üzerinden kayıt yaptırıyorsunuz.
merhaba ben e devletten imei kayıt hakkı sorgulattım ve kayıt yaptırabilirsiniz diye yazı çıktı.sorum şu : ben pasaportu yeni çıkarttım hiç bi yerede gitmedim yani giriş-çıkış yapmadım kayıt hakkımda görünüyor bu durumda işlem yapabilirmiyim ?
Merhaba ben birimden kaçak ıphone6 aldım sıfır ama kapanır diyor bazı arkadaşlarım kapanıp kapanmayacagını nerden anlarım
6