iPhone Kurtarma Modu Nedir ? Nasıl Yapılır ?

iPhone Kurtarma Modu Nedir


Kurtarma Modu Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Sizlere Apple cihazlarımızla kurtarma modunu nasıl yapacağımızı anlatacağım.

Önce kurtarma modunun ne olduğunu anlatayım kısaca ;


Kurtarma modu eksik veya hatalı Wi-Fi ağından yapılan yeni güncellemelerin tekrar hatasız PC üzerinden yüklenmesine ve cihazınızın sıfırdan başlatılmasına denir 

Bunun için gerekli olan malzemeler şunlardır ;
  1. iTunes programının son sürümü yüklenmiş bir adet bilgisayar.
  2. Apple cihazınızın orijinal data kablosu.
  3. Ve bir adet Apple cihazı
İşleme başlamadan önce cihaz üzerinden eğer önemli belgeleriniz varsa yedeklemenizi mutlaka yapın ve bilgisayarınızın virüs programını işiniz bitene kadar kapalı hale getiriniz.

Öncelikle pc nizdeki iTunesi açıyorsunuz ve sağ üstteki ikondan Apple kimliğini ve şifrenizle giriş yapıyorsunuz.Daha sonra usb uçlu data kablonuzu pc ye bağlıyorsunuz fakat cihazınızı kabloya bağlamıyorsunuz.


Buraya dikkat kabloyu sadece bilgisayara bağlıyorsunuz .


Daha sonra cihazınızı komple power tuşundan kapatın ve biraz bekleyin 

İyice kapandığından emin olduğunuzda home tuşuna yani ortadaki tuşa 10-15 saniye basılı tutun ve pc ye bağlı olan data kablosuna takın cihaz üzerinde iTunes logosu gözükene kadarda elinizi home tuşundan kesinlikle çekmeyin .

Tekrar söylüyorum iTunes logosu yani müzik işareti çıkana kadar elinizi home tuşundan çekmemeniz gerekiyor.


Logomuz çıkar çıkmaz elimizi orta tuştan çekiyoruz ve bilgisayar da 2 seçenek karşımıza geliyor.


  • Güncelle seçeneği.
  • Geri Yükle seçeneği.
Sizin seçeceğiniz seçenek geri yükle çünkü yazılımı geri yükleyeceğiz.

Geri yükle seçeneğini seçtikten sonra bilgisayara yazılım dosyası inmeye başlayacaktır ve en sağ köşeden adım adım inen dosyanın boyutunu izleyebilirsiniz.


Dosya inerken cihazınız 15 veya 20 dakika sonra açılacaktır sizden ekran parolasını isteyecektir Bu işlemi de yaptıktan sonra artık yeni yazılımın inmesini bekleyeceksiniz.Sağ üstte yazılım dosyası indi diye yazar.Yaklaşık 2 saat gibi bir sürede iner eğer ilk defa yapıyorsanız.



Yazılım indi ve nasıl yükleme yapacağız ?

Sağ köşeden dosyanın indiğini gördük ve yazılım cihazımıza inmedi hala aynı duruyo bu normal bazen olabiliyor bende hele çok sık olan bişey.Hiç panik yapmayın o dosya pc nizde ve bidaha o kadar uzun süre beklemeyeceksiniz , sadece iTunesi kapatmayın yeter. 

Cihazı data kablosundan ayırın ve power tuşuyla kapatın.Home tuşuna 10-15 saniye basılı tutun ve elinizi çekmeden pc ye bağlı olan data kablosuna takın ve iTunes logosu çıkana kadar elinizi home tuşundan çekmeyin.


iTunes logosu çıkar çıkmaz pc de kurtarma modu diyecek ve daha önce indirdiğiniz yazılım artık cihazınıza sorunsuz bir şekilde yüklenecektir .Evet işte bu kadar tebrikler artık sorunsuz bir yazılım indirdik ve cihazımız sıfırlandı.


Aslında bu kadar uzun bi yazı olduğuna bakmayın çok kısa ve çok basit bir işlem. 


Kurtarma modunu cihazınız yavaşladığında kastığında da yapabilirsiniz ve çok yararlıdır. 


Cihazınıza hiçbir şekilde zarar vermez aksine hafifletir hızlandırır. iPhone cihazlarda yaşanan bir çok sorun ve hatalar da kurtarma modu yapabilirsiniz.


#iPhone Donma Sorunu
Hocam merhaba kurtarma aşamasında bahsettiğiniz büyük dosya indirildi. Daha sonra onu telefona atarken iPhone yüklenemedi hata (50) uyarısıvi veriyor. Apple destek çözüm bulamadı. Siz ne tavsiye edersiniz. iPhone 5s
Merhaba home ve power tusuna basdigim zaman apple logosu gelmiyor itunesde geri yukle secenegini secdigim zaman son surum oldugundan emin olun diyor ve yuklenmiyor guncelleme tusu calismiyor
ne yapmaliyim
Merhaba home ve power tusuna basdigim zaman apple logosu gelmiyor itunesde geri yukle secenegini secdigim zaman son surum oldugundan emin olun diyor ve yuklenmiyor guncelleme tusu calismiyor
ne yapmaliyim
3