iPhone veya iPad'den Virüs Nasıl Kaldırılır ?

İPhone virüsleri nadirdir. (Bkz iPhone'lar virüs buluyor mu?) Aslında muhtemelen öncelikle iPhone'unuzun (veya iPad'inizin) gerçekten bir virüsü bulunmadığına dikkat etmeliyiz - aksi halde, yanlış yönlendiren bir reklam görüyorsunuzdur. Düzenli olarak kullandığınız bir veya daha fazla uygulama, sizi iOS'a bulaştıracağına ikna etmek için davranışı tetikleyen ve sizi düzeltmek için bir uygulama indirmeniz veya sizi App Store'daki tehlikeli bir web sayfasına veya tehlikeli bir uygulamaya yönlendirmeniz gerekir.

Bununla birlikte, iOS için son derece seyrek olarak kalmaya devam ederken bir veya daha fazla malware mevcut ve iDevice'in bir virüs, solucan veya başka bir zararlı yazılım türünden olduğundan emin olmanız durumunda, nasıl kaldırılacağını öğrenmek için okumalısınız. Iyi nasıl iPhone malware önlemek için ilk etapta.


IPhone'unuzda bir virüs olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz?

Teknik olarak konuşursak, bir virüs, kendisini başka bir programa sokan bir kod parçasıdır, oysa bir solucan kendi başında bağımsız bir programdır; Her ikisi de mesajlaşma uygulamalarını kaçırarak veya sosyal mühendislik yoluyla kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar.

Bu tanımlamaların ilk kısmı, iOS platformunda az sayıda kötü amaçlı yazılım saldırısı için geçerlidir; Tamamen saygın bazı uygulamalar da dahil olmak üzere birtakım uygulamalar kötü niyetli kod ekleme veya bunları yaratmak için kullanılan geliştirici aracının kaçırılması ile uğraşıyor ve kötü amaçlı yazılım uygulamaları App Store'da görünmeden önce uygulama onay aşamasında yakalansa da Cihazlarını hapishaneden kıran diğer kaynaklardan uygulamalar yükleyebilir ve yanlışlıkla tehlikeli bir şey yükleyebilir. Bununla birlikte, her iki durumda da, iOS'un izole edilmiş sanal alanı, kötü amaçlı saldırının diğer uygulamalara (kendisini yaymak için) veya alttaki işletim sistemine erişmesini önlemelidir.

Arızalı iPhone'unuza veya iPad'inize neler olduğunu denemek için asıl sorular şu şekildedir:

Cezaevinde cihazınızı mı kırdın? Ve öyleyse, özgünlüğü tartışılabilir olmayan resmi olmayan bir kaynaktan bir uygulama yüklediniz mi? Her ikisine de cevap evet ise, cihazınızda kötü niyetli bir yazılım parçası olabilir ve suçluyu ayırmaya ve kaldırmaya çalışmalısınız.

Belirli uygulamaları yalnızca kullandığınızda beklenmedik davranış ortaya çıkıyor mu? Eğer öyleyse - ve özellikle de yalnızca bir uygulamaysa - o zaman muhtemelen uygulamaya özgü bir konuyla ilgileniyorsunuz ve bir süre bununla ilgileneceğiz. Taşınan uygulamalar tarafından sergilenen yaygın davranış, Safari'de tanıdık olmayan bir web sayfasına yönlendirilmesi ve App Store'u izinsiz olarak açılmasıdır.

Sorun, hangi uygulamaların açık olursa olsun devam etmesi durumunda, cihazınız bir donanım sorunu yüzünden hatalı çalışıyor veya henüz kullanmadığınız bir iOS değişikliği yüzünden ya da siz veya başka bir kullanıcı Cihaz belki de yanlışlıkla bir ayarı değiştirdi. Kötü amaçlı yazılımların işletim sisteminin kalbine girmesi ve sistem genelinde sorunlara neden olması pek olası değildir; Bu aslında benzeri görülmemiş olurdu. Bu davalardan herhangi birinde, cihazı Apple Genius Bar'a götüreceğiz.


Soruna neden olan ve güvenliği ihlal edilmiş bir uygulama var mı?

IOS'un kendisini etkileyen bir virüs yerine, yalnızca sorunlu bir uygulamanızın olması mümkündür. Bu, uygulamanın kötü olduğunu veya geliştiricilerin hatalı olduğu anlamına gelmez; Aksine, bir uygulamanın meşru olduğu veya saygın bir şirket tarafından yapılmış olması, kötü amaçlı yazılım veya bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilemeyeceği anlamına gelmez. Bilgisayar korsanlarının kendilerini IOS'a sokamaması nedeniyle, en yaygın stratejilerinden biri, iyi anlamda ve bilinmeyen uygulama geliştiricileri tarafından kullanılabilecek bir geliştirici kitini kırmaktır. Dolandırıcılar, ödün vermiş olan geliştirici aracını kullanan uygulamayı kullandığınızda sizi tehlikeli bir web sitesine yönlendirebilirler.

Belirli bir güvenliği ihlal edilen uygulama soruna neden olduğunda genellikle belirgindir, çünkü kullanırken sorunlarınız olur. Her zamanki hediye işareti, o uygulamayı açık tuttuğunuzda, izniniz olmadan periyodik olarak bir web sayfasına veya App Store'a yönlendirileceksiniz.

Sorun bir uygulamanın var olduğunu düşünüyorsanız, öncelikle uygulamanın güncellenmiş bir sürümünün mevcut olup olmadığını görmek için bir göz atın çünkü sorun fark edilebilir ve giderilebilir. Ayrıca, uygulamanın web sitesinde (varsa) ve / veya geliştiricilerin Twitter özet akışında (varsa), sorunun bu yerlerde bildirildiğini veya tartışıldığını görmek için kontrol edin. Eğer geliştiriciler iletişime geçebilir durumdaysa sorunu onlara bildirmelisin; Bir çözüm sunabilirler, ancak yapamasalar dahi, sorunu bildikleri takdirde bir düzeltme bulmak daha olasıdır.

Uygulamanın güncellenmesinin sorunu çözmediğini varsayarsak, uygulamayı kaldırın ve bir süre olmadan bu uygulamayı kullanmayı deneyin. Sorun kaybolursa, suçluyu buldunuz, ve uzun vadede uygulama olmadan yönetip yönetemeyeceğinize karar vermenin zamanı geldi. Bununla birlikte, doğrama yapmaya karar vermiş olsanız bile, zaman zaman geliştiricilerle birlikte check in yapabileceğinizi ve tatminkar bir güncellemenin gerçekleşip gerçekleşmediğini görmeyi unutmayın.


Geçmiş ve web sitesi verilerini temizle

İşte web sayfası yönlendirme sorunlarını çözebilecek hızlı bir ipucu. Ayarlar> Safari> Geçmiş ve Web Sitesi Verilerini Temizle'ye gidin ve onaylamak için Geçmişi ve Verileri Temizle'ye hafifçe dokunun.

Kapatma ve yeniden başlatma

Ekran değişene ve güç düğmesi kaydırma çubuğu görünene kadar güç düğmesini basılı tutun. (Bu yaklaşık 4-5 saniye sürer.) Daha sonra, telefon güçleri kesilecek şekilde kaydırıcıyı kaydırın. Ekran siyah hale gelecektir.

Telefonu yeniden başlatmak için güç düğmesini basılı tutun. Bu sefer yaklaşık 10 saniye sürmelidir. Apple logosu görünür; Bu noktada güç düğmesini bırakabilirsiniz. Şifre kodu girişi ekranı görünene kadar bekleyin (açıldıktan sonra telefon kilidini ilk açışınızda Dokunmatik Kimliği kullanmak yerine bir şifre girmeniz gerekir) ve daha sonra telefonun kilidini açın.

Bu sorunu çözdü mü? Değilse, daha sert önlemler almalısınız.

İPhone'unuzu yedekten geri yükleyin

IPhone'unuzu düzenli olarak yedeklediğinize inanıyoruz. Öyleyse, iPhone'unuzu en son yedeklemeden geri yüklemek ve çözümün kaldırılıp kaldırılmadığını görmek kolay olacak. Bu başarısız olursa, iPhone'unuzun içeriğini, diğer sorunun kötü amaçlı yazılımları da dahil olmak üzere yedeklemiş olabilirsiniz; bu nedenle, ikinci en son yedeklemeden sonra da sonuncusu olan ikinci yedekten geri yükleyin. Umarım problemi önceden belirten bir yedekleme bulacaksınız ve buradan devam edebileceksiniz.


İPhone'unuzu yeni bir cihaz olarak geri yükleyin

Yedeklemelerinizden hiçbiri kötü amaçlı yazılımdan arındırılmış veya kötü amaçlı yazılımdan arındırılmış yalnızca yedeklemeler başka bir nedenle kullanılamazsa, sıfırdan başlamak daha iyi olabilir.

Ayarlar> Genel> Sıfırla> Tüm İçeriği ve Ayarları Sil'e gidip iPhone'unuzu silin, ardından şifrenizi girin ve işlemi onaylayın. Silme işleminin bitmesini bekleyin ve sonra iPhone'u yeni bir aygıt olarak ayarlayın.

Bu işlemi daha ayrıntılı olarak ayrı makalelerde açıklıyoruz: iPhone içerik ve ayarlarını silme ve yeni bir iPhone nasıl kurulur.

Kurulumu tamamladıktan sonra, kullanmak istediğiniz uygulamaları yeniden yüklemelisiniz (bir uygulamaya soruna neden oluyorsa, bir süre bunun olmadan yaşamanızı ve işlerin daha iyi olup olmadığını denemelisiniz) dijital yeniden yüklemeyi unutmayın Medyayı seçin ve ayarları istediğiniz gibi geri getirin. Bu bir acı, ancak umarım yalnızca bunu bir kez yapmanız gerekecektir.

İleride iPhone'unuzu kötü amaçlı yazılımlardan nasıl koruyabilirsiniz?

IOS'u düzenli olarak güncelleyin. Jailbreak olmamasını öneririz ve eğer yaparsanız yüklediğiniz yazılım ve indirdiğiniz kaynaklar konusunda özellikle dikkatli olmanız gerekir. Ve 'sosyal mühendislik' saldırılarına dikkat edin - nereden geldiklerinden emin değilseniz bağlantıları açmayın.

#iPhone Donma Sorunu
Mail gelen bir evrak yükledim
Sonrasında virüs olma ihtimali oldu tif kapatıp açtığımda önce arama tuşu sonrasında ise safari tuşlarına yanıp söndü
Tlf tamamen sıfırla yaptım
Ipone 6s için bir tehlike hala varmıdır
2